Zapraszamy Cię do świata stylowego wyposażenia
kuchni i jadalni. Zainspiruj się i spraw, by Twój dom oszałamiał
znakomitym smakiem – nie tylko potraw...

Zapisz się do newslettera i już dziś odbierz prezent na zakupy.

Dowiaduj się o nowościach i atrakcyjnych promocjach jako pierwszy!

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celu wysyłki wiadomości typu Newsletter oraz potwierdzam, iż zapoznałam/em się z Informacjami dla subskrybentów usługi Newsletter oraz Polityką prywatności.

SKŁADNIKI

  • 200 g rostbefu wołowego
  • 50 g musztardy francuskiej
  • 100 g mąki kukurydzianej
  • 6 młodych ziemniaków
  • 2 ząbki czosnku
  • Tymianek
  • Pieprz
  • Sól
  • 200 g rostbefu wołowego
  • 50 g musztardy francuskiej
  • 100 g mąki kukurydzianej
  • 6 młodych ziemniaków
  • 2 ząbki czosnku
  • Tymianek
  • Pieprz
  • Sól

Z rostbefu przyrządza się New York Steak – kawałek mięsa przypominający stan Nowy York.

PRZYGOTOWANIE

Rostbef dopraw świeżym tymiankiem, czosnkiem, solą, pieprzem i odstaw na chwilę. W tym czasie ugotuj ziemniaki do miękkości, odcedź. Chwilę smaż steka z obu stron, a następnie włóż go do pieca na około 10 minut (temp. 160°C). Ziemniaki obtocz w mące kukurydzianej i opal nad palnikiem albo bezpośrednio na ogniu.

Wyjmij steka z pieca i odstaw na 2 minuty, by mięso „odpoczęło”. Posmaruj musztardą francuską i serwuj z opalonymi ziemniakami.

SMACZNEGO!

Z rostbefu przyrządza się New York Steak – kawałek mięsa przypominający stan Nowy York.

sidebar
sidebar

PRZYGOTOWANIE

Rostbef dopraw świeżym tymiankiem, czosnkiem, solą, pieprzem i odstaw na chwilę. W tym czasie ugotuj ziemniaki do miękkości, odcedź. Chwilę smaż steka z obu stron, a następnie włóż go do pieca na około 10 minut (temp. 160°C). Ziemniaki obtocz w mące kukurydzianej i opal nad palnikiem albo bezpośrednio na ogniu.

Wyjmij steka z pieca i odstaw na 2 minuty, by mięso „odpoczęło”. Posmaruj musztardą francuską i serwuj z opalonymi ziemniakami.

SMACZNEGO!

sidebar